Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΝΑΣ ΤΕΚΤΩΝ 114 ΕΤΩΝ




Ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος του κόσμου, 114 ετών πέθανε πριν λίγες ημέρες. Το όνομα του ήταν Walter Breuning. Ο Walter εργάσθηκε στους σιδηροδρόμους της Μοντάνα και πέθανε από φυσικά αίτια στο Great Falls Hospital. «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για το χαμό αυτού του αγαπητού μου φίλου» δήλωσε ο κυβερνήτης της Μοντάνα Brian Schweitzer «ήταν ένας σοφός άνθρωπος παρ’ όλη την ηλικία του»
Τα μυστικά που απέδιδε ο ίδιος στην μακροζωία του ήταν α) το να αποφεύγεις τις μεγάλες αλλαγές β) το να τρως μόνο δυο γεύματα την ημέρα και το να εργάζεσαι όσο περισσότερο μπορείς βοηθώντας όσο περισσότερο κόσμο μπορείς. Και φυσικά το μεγαλύτερο μυστικό του ήταν η πλήρης αποδοχή του θανάτου. «Όλοι μας πρόκειται να πεθάνουμε» είπε ο ίδιος σε μια του συνέντευξη «μερικοί άνθρωποι φοβούνται. Ποτέ μου δεν φοβήθηκα, γιατί γεννηθήκαμε για να πεθάνουμε»
Ο Breuning γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1896 στο Melrose, Minn. Τα παιδιά του χρόνια τα πέρασε στην Dacota, όπου οι πάμπτωχοι γονείς του ζούσαν χωρίς ηλεκτρισμό. Το 1913 ο Breuning, έπιασε δουλειά στην Great Northern Railway
Μετακινήθηκε πίσω στην Montana πέντε χρόνια αργότερα και παντρεύτηκε την Agnes Twokey η οποία δούλευε στον τηλέγραφο. Η Agnes Twokey πέθανε το 1957 μετά από 35 χρόνια γάμου. Το ζευγάρι δεν είχε παιδιά. Στον τεκτονισμό μυήθηκε στις 7 Μαρτίου 1925 στην Στοά Νο.118, Great Falls, στην Montana. Μετά από την συνταξιοδότησή του στην ηλικία των 67 ετών υπηρέτησε ως γραμματέας στην  μητρική του στοά του μέχρι την ηλικία των 99 ετών, έχοντας μυηθεί στον 33ο βαθμό του Σκωτικού Τύπου.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό καθώς πολλές εκπομπές αφιέρωναν χρόνο σε αυτόν .
«Ήταν ένας από τους πιο ευγενής κυρίους και ένας από τους ταπεινούς» είπε η Stacia Kirby, ως υπεύθυνη του οίου ευγηρίας που έμενε επί αρκετά χρόνια.